حریق پله های برقی و گسترش دود
گزارش های زیادی درباره وقوع حریق در سیستم های پله برقی در دست است که گاهی به فوت افراد منجر شده است . این امر باعث شده دستورالعمل ایمنی ایالات متحده آمریکا و اروپا تغییر یابد تا با ممانعت از گسترش آتش و دود از طریق این سیستم ها از جان افراد سوار بر آن ها حفاظت شود . با توجه به استفاده از پله های برقی در جا به جایی مردم در ایستگاه های عبوری ، خرده فروشی ها ، مراکز خرید ، مکان های ورزشی و بسیاری از اماکن دیگر ، جان و ایمنی افراد سوار بر آن ها با تهدید فزاینده ای رو به رو بود .
بخشی از مشکل در گذشته تجمع زباله زیر سازه خر پا و سایر نقاط اطراف موتور بود که می توانست سوخت حریق را تشکیل دهد . این اجسام با روغن و گریس که بخشی از سیستم محرک پله برقی بود ترکیب می شدند . آتش سوزی می توانست پیامد حریق عمدی توسط افراد شرور ، احتراق تصادفی ناشی از مواد دود زای رها شده ، یا هر دلیل دیگری باشد . نتیجه این می شود که سوخت موجود شعله ور شده و به گسترش رو به بالای دود و گرما ، از طریق کانالی که پله برقی خود ایجاد می کند ، بینجامد . چه این وضعیت در فروشگاه بزرگ مترو رخ دهد و چه در یک مرکز خرید اتفاق بیفتد می تواند به مصدومیت ، مرگ و گسترش کنترل نشده حریق منتهی شود . حریق کینرگز کراس سیستم حمل و نقل لندن در سال 1987 که 31 کشته در پی داشت نمونه ایی از چنین خطری است .
در تاسیسات مدرن ما ، دستورالعمل های متعدد استفاده از حفاظت آب پاش خودکار و دریچه کرکره غلتشی که با آشکار ساز دود کنترل می شوند را برای جلوگیری از توسعه حریق یا گسترش دود به طبقات بالا اجباری کرده اند .